Jongeren in de hoofdrol

Er Was Eens – Van schrijven naar lezen

Mark Uyl
11:00 - 12:00
Deelsessie 1
Zeelenberg Zaal

Hoe wek je de interesse van leerlingen en hoe kun je ze inspireren? In welke creatieve opdrachten kunnen leerlingen zelf de hoofdrol spelen?

Tijdens deze interactieve workshop ga je zelf aan de slag en sta je even in de schoenen van de leerling. Tevens vertelt auteur Chinouk Thijssen over haar ervaringen tijdens de lessen voor Er Was Eens.

Chinouk Thijssen (1983) is een Rotterdamse schrijver van boeken als Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie. Vroeger wilde Chinouk graag ballerina worden. Hiertoe heeft zij ook de Engelse balletopleiding Royal Academy of Dance gedaan. Helaas moest zij op haar zestiende stoppen met dansen vanwege haar knieën. Gelukkig kon ze later over ballet schrijven waardoor zij toch haar twee grote liefdes kon samenvoegen. Chinouk schreef op de basisschool al thrillerverhalen. Haar ballettijd was haar inspiratie voor de Truth or Dance-trilogie. Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won Beste Young Adult Nederlandstalig. Haar laatste Young Adult-thriller Gegijzeld heeft de Prijs van de Jonge Jury 2022 gewonnen. Naast het schrijven werkt Chinouk als freelance corrector en geeft ze lezingen op school.

Deel deze pagina: