IK BEN…

Wie ben ik en wat kan ik over mijzelf vertellen?

Tyler Koudijzer laat je zien dat je in een korte tijd een gedicht over jezelf kan schrijven. Hij neemt je mee door een aantal laagdrempelige oefeningen die leiden naar jouw gedicht.

Wist je dat niet elk gedicht hoeft te rijmen? Er zijn veel taalkunstjes die je kan toepassen om een gedicht te schrijven. Eén van die taalkunstjes komt naar voren in deze workshop.

14:15 - 15:00
Deelsessie 3
Zeelenberg Zaal

Leef je dagdromen met Tyler Koudijzer (1990) Rotterdammer, spoken word artiest sinds 2012 en één van de vier Barguijs sinds 2017. Tyler is spoken word artiest in de breedste zin van het woord. Tot 2012 kon Tyler zijn woorden kwijt in rap, maar vond in dat jaar vrijheid, voldoening en zijn dagdromen al in spoken word.

Zijn woorden zijn te horen in middelbare scholen, op het voortgezet onderwijs, op universiteiten, in gemeentelijke instellingen, in theaters en op festivals. Tyler draait zijn hand niet om voor spoken word stukken op maat, voice-overs en workshops waar taal en spoken word hun plek vinden.

In 2020 werkte Tyler samen met Sebastian Koudijzer aan JAMPA, een project voor het Nederlands Fotomuseum. Uit dit project is ‘De Kris’ ontstaan, waar zijn ‘Gotong Royong’ gedachtengoed is ontstaan. Momenteel schrijven zij het boek Kampong Tori wat aan het eind van het eerste kwartaal 2023 verschijnt.

Tyler stond op Lowlands Festival, het Crossing Border Festival, tourde met Mensen Zeggen Dingen Campingtour, stond op diverse podia zoals Woorden Worden Zinnen, PaginaGroots en Mensen Zeggen Dingen, combineerde jazz en spoken word bij Sprazz, fuseerde spoken word en urban sports voor een samenwerking van Spraakuhloos en Rotterdam Street Culture Week en ontwikkelt samen met het Huis voor Gedichten een educatiemethode specifiek voor praktijkonderwijs en voor kinderen waar taal en spoken word multi-inzetbaar zijn.

Tyler verbindt diaspora, kolonialisme en verstrengelde geschiedenis met elkaar in zijn spoken word stukken. Hij werkt vanuit het Javaanse Gotong Royong, samen leven; samen dragen. Door dit altijd in zijn gedachten te houden, brengt hij het op de voorgrond en zorgt hij dat wat hij maakt, doet en zegt ook altijd voor anderen is.

Deel deze pagina: