Voorleestijd!

Dat voorlezen in de klas een positief effect heeft op taalvaardigheid, woordenschat en verhaalbegrip is bekend, en gelukkig vinden kinderen het vaak heerlijk om voorgelezen te worden. Maar welke boeken zijn dan geschikt en hoe betrek je een hele klas bij het verhaal? In dit gespreksprogramma schuiven twee kinderboekenauteurs aan wiens boeken zeer geliefd zijn onder kinderen: Yvonne Jagtenberg (Balotje, Arno) en Sylvia Vanden Heede (Vos en Haas). Ook basisschoolleerkracht Beau Maton schuift aan (Jufbeau.com), een juf die het lezen van kinderboeken hoog in het vaandel heeft staan.

Arno Kranenbord (r) en Jonas Vincken (l)
13:00 - 14:00
Deelsessie 2
Jurriaanse Zaal

Yvonne Jagtenberg illustreerde de afgelopen 15 jaar sinds haar afstuderen aan de kunstacademie in Arnhem.  Momenteel werkt ze aan haar zelf geschreven prentenboeken. De boeken over Arno en Balotje zijn haar bekendste verhalen. Ze won verschillende prijzen waaronder het Charlotte Köhlerstipendium.

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar bekendste werk bestaat natuurlijk uit de boeken over Vos en Haas  Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.

Juf Beau is gek op het lezen van (kinder)boeken en is van mening dat er voor elke leerling een geschikt boek moet zijn. Om haar leerlingen goed te kunnen adviseren, leest ze zelf ook veel kinderboeken en schrijft zij hierover op haar blog Jufbeau.com.

Deel deze pagina: