Schrijver en illustrator in gesprek

Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel en illustrator Martijn van der Linden kennen elkaar al langer dan vandaag: samen maakten zij het kinderboek Stem op de okapi, waar ze in 2016 de Woutertje Pieterse prijs voor ontvingen. Een bijzonder boek, geschikt voor verschillende leeftijden, over het mysterieuze dier, de okapi. Samen zij Edward en Martijn te gast bij Pabo Leest! om te vertellen over hun samenwerking, maar ook om in gesprek te gaan over de vraag wat een kinderboek nou zo geschikt maakt om in de klas te gebruiken.

Jota Chabel
14:15 - 15:00
Deelsessie 3
Jurriaanse Zaal

Edward van de Vendel schrijft jeugdromans, gedichten, toneel en non-fictie. Verder geeft hij gastcolleges en lezingen over zijn werk en heeft een overduidelijke affiniteit voor het onderwijs. Hij komt niet alleen uit een echt onderwijsgezin, maar heeft ook zijn eigen school opgericht in Heemstede, waar hij vier jaar lang directeur was. Edward heeft meerdere Zilveren Griffels op zak en kreeg voor Supperguppie onder meer de Woutertje Pieterse Prijs. In 2005 mocht Edward ook het Kinderboekenweekgeschenk schrijven (Wat rijmt er op puree?).

Martijn van der Linden is kinderboekenillustrator met werk dat in meer dan twaalf landen is verschenen en verschillende prijzen heeft gewonnen. Sinds 2004 maakt Martijn prentenboeken, samen met zijn vrouw, kinderboekenschrijver Maranke Rinck. Vorig jaar mocht het Martijn met zijn vrouw het prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 maken, Knikkeruil.

Deel deze pagina: