Prentenboeken om mee aan de slag te gaan!

De Sardes Leespluim is een maandelijkse bekroning van een boek voor jonge kinderen. Tijdens Pabo Leest! wordt de Leespluim van november overhandigd aan illustrator Marieke Nelissen. Zij neemt mede namens schrijver Pieter Feller de oorkonde in ontvangst voor het boek Krabbel en Nies en de grote kattengriezel. In dit programma leer je haar werk beter kennen en kun je haar vragen stellen.

14:15 - 15:00
Deelsessie 3
Zeelenberg Zaal

Hoe bepaalt de jury die bekroningen? In de workshop denken we samen na over de kwaliteit van boeken voor jonge kinderen en de criteria die je daarbij kunt hanteren.

Voor leerkrachten is het interessant dat bij de Leespluimboeken suggesties voor activiteiten gepubliceerd worden. In de workshop gaan we hier dieper op in. Waar kun je op letten als je activiteiten bij boeken uitkiest of ontwerpt? Welke mooie ervaringen hebben anderen met voorlezen en alles daaromheen? Een van de Leespluim-juryleden, Judith Hessels, zal vertellen over de manier waarop de OBA (Openbare bibliotheek Amsterdam) het lezen bevordert met voorleesmomenten en verwerkingsactiviteiten.

Ben je op zoek naar inspiratie op het gebied van lezen met jonge kinderen? Kom dan naar de Leespluim-workshop. Je maakt dan bovendien kans op een gesigneerd exemplaar van het Leespluimboek van de maand november!

Deel deze pagina: