Poëzie in de klas

Poëzie helpt je om woorden te vinden bij bijzondere gebeurtenissen in het leven: liefde, geboorte of dood. Maar er is voor elke dag een passend vers te vinden. Gedichten geven stof voor verrassende klassengesprekken. Door te spelen met poëzie vergroot je het taalbegrip, het taalgevoel en de woordenschat van kinderen. Je prikkelt de fantasie en de verbeeldingskracht.

Amber Beckers
14:15 - 15:00
Deelsessie 3
Van Cappellen Zaal

Met een koffer vol spelletjes en spulletjes laten Hans & Monique Hagen zien wat je met gedichten en versjes kunt doen in de klas. Hoe je samen met je leerlingen kunt onderzoeken of een gedicht waar is of niet: kun je horen wat een ander denkt? Ruikt het groene kleurpotlood echt anders dan rood… Na afloop kun je meteen aan de slag met alle werkvormen die aan de orde komen.

Hans en Monique Hagen zijn op dit moment de Nederlandse Kinderboekenambassadeurs. Ze geven al 30 jaar poëzieworkshops en -lezingen op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en op pabo’s. Ze schreven verschillende dichtbundels, waaronder het bekende Jij bent de liefste en Nooit denk ik aan niets.

Deel deze pagina: