Hoe krijg je 8ste groepers aan het lezen

Met Naomi Smits, Anna Woltz en Annet Schaap

Kinderboekenschrijvers Anna Woltz en Annet Schaap gaan samen met leerkracht Naomi Smits in gesprek over leesbevordering in groep 8 van het primair onderwijs.

11:00 - 12:00
Deelsessie 1
Online

Over Anna Woltz
Anna Woltz debuteerde toen ze 15 jaar was met een bundel columns die ze voor de Volkskrant schreef. Ook haar tweede boek, Alles kookt over, ging over haar dagelijks leven: haar hobby is koken. Sindsdien zoekt ze het verder van huis; veel van de avonturen die Anna Woltz schrijft spelen zich af in het buitenland. En dat maakt het toch nét nog iets spannender als er wat mis gaat, zoals in Honderd uur nacht, waarvoor de schrijfster meerdere prijzen heeft ontvangen. In 2016 won ze de Gouden Griffel voor Gips en in 2017 een Zilveren Griffel voor Alaska. Alaska werd in 2018 weer bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Over Naomi Smits
Naomi Smits – leerkracht groep 3 en groep 8 op de RKBS Drie Koningen in De Meern – wil niks liever dan haar leerlingen liefde voor lezen bijbrengen. Elke dag besteedt ze aandacht aan boeken, want ‘de enthousiaste aanhouder wint altijd’. Ook schreef Naomi een onderwijscolumn voor dagblad Trouw, waarin ze regelmatig pleitte voor goed (jeugd)literatuuronderwijs op de basisschool.

Deel deze pagina: