Panelgesprek met Naomi Smits, Daan Remmerts de Vries en Anna Woltz

Met Naomi Smits, Daan Remmerts de Vries en Anna Woltz

Kinderboekenschrijvers Naomi Smits, Daan Remmerts de Vries en Anna Woltz gaan in gesprek over leesbevordering in groep 8 van het primair onderwijs.

-
Deelsessie 1
Locatie wordt later bekendgemaakt

Over Anna Woltz
Anna Woltz debuteerde toen ze 15 jaar was met een bundel columns die ze voor de Volkskrant schreef. Ook haar tweede boek, Alles kookt over, ging over haar dagelijks leven: haar hobby is koken. Sindsdien zoekt ze het verder van huis; veel van de avonturen die Anna Woltz schrijft spelen zich af in het buitenland. En dat maakt het toch nét nog iets spannender als er wat mis gaat, zoals in Honderd uur nacht, waarvoor de schrijfster meerdere prijzen heeft ontvangen. In 2016 won ze de Gouden Griffel voor Gips en in 2017 een Zilveren Griffel voor Alaska. Alaska werd in 2018 weer bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

 

Over Daan Remmerts de Vries
Illustrator en schrijver Daan Remmerts de Vries is een veelzijdige kunstenaar. In 1990 kwam zijn eerste kinderboek uit: Zippy en Slos. Hij ontving driemaal een Vlag en Wimpel voor zijn werk: in 1997 van de Penseeljury voor Mijn tuin, mijn tuin en in 2000 en 2009 van de Griffeljury voor respectievelijk Willis en Bernie King en de magische cirkels. In 2003 won Daan de Gouden Griffel met Godje en opnieuw in 2010 voor Voordat jij er was. Bovendien kreeg hij een Zilveren Griffel voor de Noordenwindheks, in 2011 voor Meneer Kandinsky was een schilder, in 2015 voor Soms laat ik je even achter en in 2016 voor Groter dan de lucht, erger dan de zon.

 

Over Naomi Smits
Naomi Smits – leerkracht groep 3 en groep 8 op de RKBS Drie Koningen in De Meern – wil niks liever dan haar leerlingen liefde voor lezen bijbrengen. Elke dag besteedt ze aandacht aan boeken, want ‘de enthousiaste aanhouder wint altijd’. Ook schrijft Naomi om de woensdag een onderwijscolumn¬†voor dagblad Trouw, waarin ze regelmatig pleit voor goed (jeugd)literatuuronderwijs op de basisschool.

Deel deze pagina: