Leesbevordering met Instagram

Met Maaike de Vries

Maaike de Vries is de naam achter het Instagramaccount @wijsmettaal. Ze werkt als docent Nederlands op de pabo van NHL Stenden in Groningen. Het doel van het account is om pabostudenten te inspireren en hen enthousiast te maken voor lezen en voor het gebruiken van boeken in de klas. Het account @wijsmettaal heeft meer dan 1000 volgers. Uitgevers sturen haar recensie-exemplaren toe om te recenseren. Maaike schrijft ook voor De Boekenkrant over jeugdliteratuur en ze houdt een blog bij op wijsmettaal.wordpress.com. Hierdoor is ze op de hoogte van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van kinderboeken.

-
Deelsessie 3
Locatie wordt later bekendgemaakt

Maaike de Vries wil de pabostudent in aanraking brengen met zoveel mogelijk goede kinderboeken voor alle leeftijden en in alle genres. Voor ieder kind en iedere aanstaande leerkracht is er een boek. Ontdek je eigen smaak en vertel de kinderen in je klas waarom je zo genoten hebt van het boek. Wedden dat de kinderen het ook willen lezen?

In de workshop neemt Maaike pabo-studenten mee in de wereld van Instagram/bookstagram en zal ze laten zien hoe ze het gebruikt. Pabo-studenten gaan een eigen post maken bij een actueel kinderboek en doen inspiratie op om met leesbevordering (via Instagram of op een andere manier) aan de slag te gaan en uiteindelijk van de kinderen in de klas echte lezers te maken!

Deel deze pagina: