In gesprek: Jos van Hest en Ester Naomi Perquin

In oktober 2017 schreef Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin voor de landelijke staking van onderwijzers een gedicht. Ze is als schrijver en dichter begaan met (basis)onderwijs en schreef zelf ook op een blauwe maandag kindergedichten. Tijdens Pabo Leest! wordt ze geïnterviewd door dichter en poëziedocent Jos van Hest over het schrijven van jeugdpoëzie, over onderwijs, en het lezen van gedichten in de klas.

Roeland Fossen
11:00 - 12:00
Deelsessie 1
Van Cappellen Zaal

Ester Naomi Perquin is Dichter des Vaderlands en debuteerde in 2007 bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. Ze werkte vier jaar als gevangenisbewaarder om haar studie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam te kunnen betalen. Dit werk inspireerde haar bundel Celinspecties, die verscheen in 2012 en werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. In 2017 verscheen haar nieuwste bundel Meervoudig afwezig. Verder schrijft Perquin ook essays en korte verhalen, geeft ze masterclasses en is ze erg begaan met leesbevordering voor alle leeftijden.

Jos van Hest is dichter, publicist, presentator en poëziedocent. Hij studeerde Nederlands en theaterwetenschappen en debuteerde in 1968 met Tegen beter weten. In de Koninklijke Bibliotheek zijn zo’n 200 titels, met name educatieve boeken voor kinderen, van hem opgenomen. Hij heeft menige schoolklas weten te inspireren tot het schrijven van gedichten en een van de projecten leidde zelfs tot de publicatie doei roos ik zal je missen. Jos is hiernaast ook redacteur van het Poëziefonds OPEN van Uitgeverij Kontrast. Door al zijn harde werk en inzet op het gebied van poëzie en cultuureducatie werd de docent en dichter in 2010 zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Deel deze pagina: